Інструкція з посадки та вирощування лаванди

Інструкція з посадки та вирощування лаванди

При виборі місця для посадки лаванди обирайте тільки сонячні місця. Лаванда не любить тінь.

Коли обрали місце, підготуйте ділянку для посадки лаванди: очистіть її від бур'янів і перевірте ґрунт на кислотність – лаванда віддає перевагу нейтральним або слаболужнім ґрунтам (рН 6,5-9). Як перевірити ґрунт на кислотність читайте в статті 9 Кроків успішного вирощення лаванди.

Рекомендована відстань між кущами лаванди вузьколистої (lavandula angustifolia) – 65-70 см, для лавандіну (lavandula x intermedia) – 80-90 см. Відстань вимірюється від центру до центру куща.

Саджайте лаванду не глибоко – на рівні із землею в горщику або на 1 см глибше. 

При посадці полити у викопану ямку. Добриво при посадці НЕ ДОДАЄМО!

Лаванда любить помірний полив і не любить переливу. Ґрунт між поливами повинен трохи підсихати.

Бажано мульчувати ґрунт, тобто покрити землю невеликим шаром гравію, дрібного каміненю або соломою чи скошеною травою. Шару висотою приблизно 3 см буде достатньо. НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ агроволокно! Воно перешкоджає аерації ґрунту.

Обрізайте лаванду навесні (квітень-травень), після першого цвітіння та восени (жовтень-листопад). Це стимулює утворення нових пагонів та щедре цвітіння.

Додавайте добриво навесні на другий рік посадки. Використовуйте тільки мінеральні добрива, але НЕ ОРГАНІКУ. Більше про добрива читайте у статті 9 Кроків успішного вирощення лаванди.

Лаванда, висаджена в ґрунт, не потребує укриття на зиму. Якщо вона росте в горщику, то вкрити, загорнути слід сам горщик, або занести горщик у світлі прохолодні (неопалювані) приміщення.

Ми також можемо додати інструкцію з посадки та вирощування лаванди до вашого замовлення 💜

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі наших лавандових новинок, а також побачити більше корисних рекомендацій з вирощування лаванди.